TV SYDs kampagne har foreløbig givet 12 lærepladser

TV SYD begyndte i sidste uge kampagnen Gi de unge en chance. Målet at få 200 lærepladser frem i løbet af ti uger. Den første uge gav 12 lærepladser.

Vi jagter stadig nye lærepladser, og i 19.30-udsendelsen tirsdag møder vi de to skolepraktikelever, Henrik Larsen og Camilla Tan Nielsen, der begge er i lære på EUC Syd i Sønderborg. De gennemfører deres uddannelse ved at være i lære sammen med andre elever.

- Det er fint nok at være i skolepraktik, det er meget hyggeligt, men vi har ikke det samme tempo som i en virksomhed, siger 19-årige Camilla Tan Nielsen, der er ved at uddanne sig til beklædningshåndværker.

Henrik Larsen og Camilla Tan Nielsen har begge været i skolepraktik i over et år, og de vil meget gerne snart have en læreplads.

Debat om skolepraktik som læreplads

Regeringen har som et led i den nye erhvervsskolereform oprettet flere praktikcentre og giver derfor uddannelsesgaranti.

Vi spørger i vores nyhedsudsendelse 19.30 formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation, Morten Ryom, og formand for Erhvervsskolerne, Peter Amstrup, om skolepraktik er et godt alternativ.

Vi møder også en murer, en elektriker og en butiksassistentelev fra Vejle, der efterlyser en virksomheder at komme i 14 dages praktik i.

Spændende portræt af smedlærling på TV SYD+ kl. 19.55

22-årige Steffan Stoltenborg er en dygtig rustfast smed og mangler blot få måneder i at være udlært hos firmaet Belman i Esbjerg.

Men det stod ikke skrevet i kortene, at Staffan nogensinde ville gennemføre en uddannelse.

Han blev smidt ud af folkeskolen efter blot en uge i 8. klasse, han gad ikke gå i skole og lavede for meget larm og ballade. Og derefter begyndte en tur rundt i uddannelsessystemet uden noget blev færdiggjort.

Men mødet med virksomheden Belman i Esbjerg og deres mentor-ordningen med Henning Christensen i spidsen reddede hans fremtid.

Belman blev i 2011 kåret som Danmarks bedste læreplads af deres otte elever.

Læs mere om kampagnen og programmerne Hey Mester