TV2 slipper for retssag om minkavlere

TV2 slipper for at få en straffesag på halsen for ulovlig indtrængen i forbindelse med en fjernsynsudsendelse om angiveligt dyremishandling på minkfarme.

Mulig straf til andre

Men politiet holder stadig muligheden åben for strafforfølgelse af andre journalister og medlemmer af dyreværnsorganisationen Anima, som var indblandet i sidste års Operation X-program, "Pels på Vrangen".
Det oplyser politiadvokat Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi.

 

Film var ikke lavet af TV2

Det skyldes - oplyser politiadvokaten - at det ikke var TV2 selv, der lavede udsendelsen. Den var købt af det nu krakkede produktionsselskab Bastard Film. Sammen med Bastard Film var også Ekstra Blandt involveret i fjernsynsudsendelsen, mens dyrevelfærdsorganisationen Anima hjalp til med at trænge ulovligt ind på en række minkfarme.

Ingen sager

Politiet meddelt Dansk Pelsdyravlerforening, at ingen minkavlere får sager på halsen for dyremishandling på baggrund af de billedoptagelser, Operation X-programmet bragte i oktober af sårede og misrøgtede dyr.

 

Bagvaskelse

Politiet efterforsker dog fire andre anmeldelser af minkavlere fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold. De blev anmeldt lige før årsskiftet efter 140 inspektionsbesøg blandt landets 1500 minkavlere, der blev sat i gang som en udløber af debatten om fjernsynsudsendelsen.
Pelsdyravlerforeningen bebuder også en retssag for bagvaskelse mod både TV2 og de øvrige medvirkende bag udsendelsen.