Tysk politiforbund afviser nu mere grænsekontrol

Formand for tysk politiforbund er blevet misforstået i flere medier. Han ønsker ikke mere grænsekontrol.

Ret opsigtsvækkende blev Rainer Wendt, formanden for det tyske politiforbund Deutsche Polizeigewerkschaft, citeret for at kræve grænsekontrollen genindført tirsdag.

Og det viser sig også at være en fejl, lyder det nu fra formanden selv.

Nyhedsbureauet AFP citerede Rainer Wendt for at sige, at det bedste ville "være at gå tilbage til grænsekontrollen".

Udtalelsen er blevet gengivet i flere udenlandske og danske medier sammen med Wendts ønske om 1000 flere ansatte til at arbejde med grænsekontrollen, men de holdninger afviser han selv overfor Jyllands-Posten.

- Det må bero på en misforståelse. Jeg ønsker ikke at få grænsekontrollen tilbage. Det ønsker ingen, som nyder glæde af visum- og rejsefriheden i Europa.

- Det, jeg ønsker, er, at politifolkene kan få tid til at lave deres almindelige arbejde med at patruljere ved grænserne, så de eksempelvis kan standse menneskesmuglernes aktiviteter, siger Rainer Wendt.

Kontrollen ved Tysklands grænser blev som i de fleste EU-lande afskaffet med Schengen-samarbejdet.

Formanden siger videre, at hans ønske om 1000 flere ansatte ikke drejer sig om at øge politistyrken i grænselandet med det antal personer.

- De 1000 nye ansatte kan lige så godt være pensionerede skolelærere. Det er folk, der skal sættes til at arbejde med at registrere flygtninge, tage deres fingeraftryk og fungere som chauffører, når flygtningene skal transporteres fra et sted til et andet.

- I dag er det veluddannede politifolk, der udfører den slags arbejde. Det ville være meget bedre, hvis politifolkene blev frigjort fra dette arbejde, så de kunne bruge deres tid på at lave egentlige politiopgaver i stedet, siger han.

Det ønske skyldes blandt andet det voldsomme pres på grænserne i den sydlige del af Tyskland.

Tyskland forventer at modtage op mod 500.000 asylansøgere i år.