Tyskerne er flest - svenskerne bruger flest penge

Visitdanmark har lavet en guide over den typiske turist i Sønderjylland.

Hun er tysker, bruger 455 kr i døgnet og holder ferie i ti dage i Sønderjylland.

Sådan ser den typiske turist ud i Sønderjylland, fortæller Visitdanmark.

Sandsynligheden for, at en turist i landsdelen er fra enten Tyskland, Norge, Sverige eller Holland er tæt på 100 pct. Helt nøjagtigt 93 pct. af Sønderjyllands turister er fra et af disse fire lande, og fire ud fem af dem er tysker.

De fire nationaliteter har det til fælles, at de har valgt Sønderjylland som rejsemål, men de adskiller sig væsentligt fra hinanden, når det for eksempel kommer til antal overnatninger og hvor mange penge, de hiver op ad baglommen.

Tyskeren er den mest sparsommelige med et døgnforbrug på blot 455 kr. Svenskeren derimod har spendérbukserne på med et forbrug på mere end det dobbelte - 1186 kr.

Til gengæld bliver tyskeren meget længere i landsdelen end svenskeren. Nemlig i 9,9 døgn, mens svenskeren er forduftet igen efter kun 3,6 overnatning. Derved lægger tyskeren sammenlagt et par hundrede kroner mere i regionen end svenskeren.

Ifølge Visitdanmarks endnu ikke offentliggjorte Turistundersøgelse 2013 omsætter sønderjysk turismes 15.000 ansatte årligt for ca. 12,7 mia. kr. og står for 14 pct. af hele landets turismeomsætning.

 

 

Sådan ser den typiske turist ud i Sønderjylland