Tyvene varsler en aktiv jul

Tyvene har været ekstra aktive i dagene op til jul i år. Det varsler ilde for julen, noterer Rigspolitiet. Bl.a. Fyn og Sydøstjylland har haft ekstra mange indbrud i weekenden.

Tyveknægtene har været flittigere i år end i de foregående fire år, viser tal fra Rigspolitiet

Den 20., 21. og 22. december er der anmeldt i alt 486 indbrud landet over, og det er langt flere end i 2012. Sidste år var tallet nede på 357.

Bl.a. Fyn og det sydøstlige Jylland har været hårdt ramt. På Fyn var der alene søndag 21 anmeldelser om indbrud. Hos Sydøstjyllands Politi er der alene en halv snes anmeldelser om indbrud i sommerhuse. (Se anden historie).

I Østjylland, Nordjylland, Sydøstjylland og flere andre politikredse ligger tallene mellem 10 og 17, mens der i København er noteret 15.

Rigspolitiet har mandag udsendt en opgørelse, som går tilbage til 2009, og i løbet af de fem år er dette års tal de værste.

- Det er sket en stigning, og det er vi selvfølgelig ikke glade for, siger Carsten Andersen, kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet.

- Vejret har været godt de seneste dage, og det kan muligvis forklare de høje tal, men der kan være flere forskellige årsager, siger Carsten Andersen fra Rigspolitiet til Ritzau.

Holder traditionen, vil tallene dog vokse ganske markant juleaftensdag og første juledag.

Tyvene benytter sig af, at mange mennesker er taget på besøg hos familie eller venner.

Typisk er det København og Østjylland, der får flest opkald fra bestjålne borgere i højtiden.

Sidste år var der i alt 2417 indbrud omkring jul og nytår landet over, og det tal har været nogenlunde stabilt de seneste år.

Rigspolitiet opfordrer folk til at holde øje med naboers huse. Desuden kan lys få folk til at tro, at nogen er hjemme. Og endelig håber politiet, at borgere ringer til politiet, såfremt man ser mistænkelige typer luske rundt.