Udenlandske svindlere snyder dig på sønderjyske hjemmesider

Når du handler på en dansk hjemmeside i god tro, risikerer du at give dine personlige oplysninger til svindlere i Kina, USA og England.

Det klinger sønderjysk og domænenavnet slutter på .dk. Umiddelbart burde der ikke være problemer med at handle på hjemmesider som Aabenraaoutdoor.dk og romohavnefest.dk.

Men det er blevet populært for udenlandske svindlere at købe danske domæner, der ikke længere er i brug. På den måde kan svindlerne narre dine personlige oplysninger fra dig, skriver JydskeVestkysten.

quote

Mens man tror, at man er i gang med at købe et par fede løbesko til en god pris, så er man faktisk i gang med at udlevere sine personfølsomme oplysninger sammen med oplysninger om ens betalingskort.

Toke Mølgaard, kommunikationschef, e-mærket

- Når en dansk erhvervsdrivende eller forening opgiver deres ".dk-domæne," så sidder der nogen – ofte fra Kina – der er meget interesserede i at få fingre i domænet med henblik på at lave kriminelle handlinger på nettet, forklarer Toke Mølgaard, der er kommunikationschef hos e-mærket, der arbejder for sikker nethandel.

I løbet af kort tid har e-mærket afsløret seks svindelhjemmesider, hvor internetadressen er et nedlagt sønderjysk domæne. Domænerne er registreret i Kina, USA og England.

- Mens man tror, at man er i gang med at købe et par fede løbesko til en god pris, så er man faktisk i gang med at udlevere sine personfølsomme oplysninger sammen med oplysninger om ens betalingskort, siger Toke Mølgaard til JydskeVestkysten.

E-mærket har indtil videre lukket 1.500 fuphjemmesider.

E-mærket anbefaler