Ugens sommerret: Grillet ananas med karamelrom og hyldeblomst

I denne uge er ugens sommeret fra det søde køkken. Søren Willadsen fra GASTROmad giver sit bud på en lækker sommerdessert.

Hvis du endnu ikke ved, hvad du skal servere som dessert i weekenden, så er ugens sommerret et godt bud. Der er nemlig grillet ananas med karamelrom og smag hyldeblomst på menuen. 

Søren Willadsen, der har madbloggen gastromad.dk, står bag ugens sommerret. Han beskriver retten som en perfekt afslutning på en god sommeraften. Velbekomme.

Grillet ananas med karamelrom og smag af hyldeblomst 

Opskriften er til 4 personer 

Forberedelse: 20 minutter  
Tilberedning: 15 minutter


Du skal bruge: 
  • 1 ananas
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 dl. rom f.eks. Havana Club
  • 1 – 2 spsk. Smør
  • 1 dl. Hyldeblomster (kan erstattes med ½ dl. hyldeblomstsaft)
  • Vaniljeis
  • ½ dl. rom
Fremgangsmåde
  1. Kom rørsukkeret på en pande, som varmes op til ⅔ varme.
  2. Lad rørsukkeret smelte, og tilsæt smørret.
  3. Lad det boble et par minutter, hvorefter rommen hældes i.
  4. Sukkeret vil nu størkne, men efter lidt tid smelter det igen.
  5. Rør rundt i karamellen, mens den igen smelter, hvorefter hyldeblomsterne hældes i.
  6. PS. Forlad ikke panden mens karamellen tilberedes, da den kan brænde på.
  7. Hold karamellen lun, indtil den skal bruges til at pensle de grillede ananas.
  8. Del ananassen på langs i fire eller otte både, men lad toppen sidde på. Skær stokken, det hårde, af hver båd.
  9. Skær nogle riller ned i hver båd a la hasselbagte kartofler, så karamelrommen kan smelte ned i mellem i ananassen.
  10. Varm grillen op, og læg ananasbådende med kødsiden på grillristen, så de får nogle flotte grillstreger på hver side.
  11. Når de er grillet på hver side, lægges de med skrællen nedad.
  12. Pensl hver ananasbåd med karamelrommen. Gem lidt af karamellen til servering.
  13. Læg låget på grillen, og grill bådene ca. 10 – 15 minutter, indtil karamellen er næsten smeltet, men hold øje med, at den ikke smelter væk.
  14. Ved servering hældes det sidste karamelrom over ananasbådene, hvor der på hver båd placeres en skefuld vaniljeis og dryppes med lidt rom.