Ulve er velkomne i Danmark

Danskerne skal måske til at vænne sig til tanke om, at ulven er vendt tilbage. Hos Skov- og Naturstyrelsen betragter man ulven som en berigelse.

Efter en pause på næsten 200 år er ulven måske igen på vej tilbage til Danmark. Og hvis det sker, er ulven velkommen, lyder det fra Skov- og Naturstyrelsen.

- Vi opfatter ulven som en berigelse af den danske natur. Det er et dyr, som har været her gennem tusinder af år, og nogle få stykker vil ikke gøre nogen skade på nogen måde, siger vildtkonsulent Svend Hansen

Hele mandag har han været ude og kikke på spor i sneen omkring Jels i Sønderjylland, hvor to personer uafhængigt af hinanden fortæller, at de har set en ulv henholdsvis lørdag aften og mandag formiddag.

Sporene i sneen kan ikke med sikkerhed dokumentere, at det er en ulv, men der er omvendt heller ikke noget, der indikerer, at det ikke skulle være en ulv, oplyser Svend Hansen.

Ulv set ved Sønderborg

Også sidste år blev en ulv angiveligt set i nærheden af Sønderborg, men det blev aldrig dokumenteret.

Efter at medierne mandag havde fortalt historien om ulven ved Jels, har endnu en person henvendt sig til Skov- og Naturstyrelsen og oplyst, at han den 11. december så en ulv i nærheden af Vojens syd for Jels.

Bredt sig fra Polen

Den europæiske ulv har de senere år bredt sig fra Polen ind i Nordtyskland. Sidste år blev der fundet en død ulv cirka 50 syd for den tysk-danske grænse. Ulven var blevet kørt over af en bil.

Fremgangen af ulvebestanden syd for grænsen har gjort det sandsynligt, at den også vil brede sig ind i Danmark. Og hvis den kommer, kan den ikke bare smides ud igen.

Bewskyttet af EU-direktiv

Ulven er beskyttet af et EU-direktiv om beskyttelse af særligt truede arter, og derfor er det ikke tilladt at skyde den. Men det er der heller ingen grund til, for ulven er hverken farlige for mennesker eller husdyr, lyder meldingen fra Skov- og Naturstyrelsen.

Den sidste ulv i Danmark blev skudt 1813 ved Estvadgård nær Skive.