Undersøger et tilfælde af chef-vold mod ansat

Region Syddanmark undersøger et tilfælde, hvor en chef har udøvet fysisk vold mod en ansat. I en stor undersøgelse af medarbejder-tilfredsheden er angivet ca. 25 tilfælde af chefer, der øver vold mod ansatte.

- Det er uhyre svært at finde ud af, siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen til TV SYD. De 18.000 besvarelser i undersøgelsen er jo anonyme, så vi ved ikke, hvad der ligger bag.

JydskeVestkysten citerer mandag fra undersøgelsen, som Region Syddanmark har gennemført hos sine 25.000 ansatte.

Heri angives, at der har været ca. 25 tilfælde, hvor en chef har udøvet fysisk vold mod ansatte. Og i knap 100 tilfælde har der været tale om trusler.

- Vi har en enkelt sag, som vi undersøger lige nu, oplyser regionsdirektøren til TV SYD. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, for der er tale om sager, der bør politianmeldes.

- Jeg kan kun opfordre ansatte, som udsættes for vold eller trusler, om at gøre noget ved det. Så lover jeg, at vi også vil gøre noget ved det, for det kan slet ikke accepteres.

Mikkel Hemmingsen ved ikke, hvad der ligger bag besvarelserne, som fortæller om vold eller trusler. Men uden anmeldelser kan regionen intet gøre.