Uopmærksomhed i trafikken stiger og skaber flere konflikter

Lastbilchauffører og bilister i personbiler har travlt med at pege fingre af hinanden. TV SYDs optagelser viser, at uopmærksomhed og dårlig adfærd på vejene foregår hos begge parter uanset køretøj.

Når der bliver kørt lastbil eller personbil på vejene i Syd- og Sønderjylland, foregår det tilsyneladende ikke altid efter reglerne.

Det betyder, at der opstår flere konflikter bl.a. mellem de chauffører, der kører lastbil, og de mange bilister, der dagligt færdes på vejene i personbil.

TV SYD har lejet en autocamper for at komme på højde med, hvad der bl.a. foregår i førerhusene på de store lastbiler, og billederne viser, at der både bliver talt i mobiltelefon og læst i bøger bag rattet.

Men det er ikke kun lastbilchaufførerne, der ikke altid overholder reglerne. Det gælder også mange helt almindelige bilister, der har travlt med at holde øje med deres mobiltelefoner under kørsel.

Uopmærksomhed i trafikken er med til, at antallet af trafikforseelser er steget i Syd- og Sønderjylland for både lastbiler og personbiler.

I 2014 blev der registeret 17.212 overtrædeleser. Det tal var i 2016 steget til 18.082

Se mere på TV SYD tirsdag klokken 19.30.