Vadehavsfestival: Her er tre anderledes kunstudstillinger

I morgen torsdag starter Vadehavsfestivalen flere steder i Syd- og Sønderjylland. Vi har samlet de tre mest anderledes kunstudstillinger, du kan opleve.

Natur møder igen i år kunst og kultur ved Vadehavsfestivalen, som bliver skudt igang i morgen. 

 

- Festivalen afspejler vores område gennem kunst, og det er kunsternes egen fortolkning af vadehavet, forklarer Charlotte Pindstofte Holm, der er projektleder på festivalen, til TV SYD.

Vi har samlet tre anderledes kunstudstillinger, som du kan opleve fra torsdag-søndag. 

Wadden Tide

I klitterne og på stranden ved Blåvandshuk Fyr kan man under hele festivalen opleve en kunstudstilling med bidrag fra 14 kunstnere fra hele verden. Værkerne er store udstillingsprojekter, der inddrager vadehavsnaturen i deres værker. Oplev for eksempel franske Alice og David Bertizzolos værk 'Birds', der ligner mange hundrede fugle - men ikke er det, eller Nozomi Tomoedas 1000 orgami traner i glas.

Ved udstillingerne er der en brochure med opgaver til børnene. 

Udstillingerne kan ses fra i morgen onsdag og resten af september ved Blåvandshuk Fyr. 

Montana Mix

Har du nogensinde spillet musik på en Montana-reol? Hvis ikke, så kan du opleve det til møbel-installationen Montana Mix, der er en interaktiv møbeludstilling, hvor møblerne er lavet om til instrumenter, og som der gives fire koncerter på i løbet af dagen. 
Udover musik fra møblerne, så vil koncerterne suppleres med et lysshow og reallyd fra Vadehavet.

Koncerterne kan opleves lørdag den 3. september fra 10-18 på Kongensgade 98 i Esbjerg. 

Horisonter

Oplev en forestilling, der er bygget op om lydoptagelser fra Fanøs kyster. Hans Peter Stubbe Teglbjærg har optaget lyde fra øen, som den franske performer Catherine Sombsthay bruger i sin forestilling, der kombinerer lydene med musik, historier og visuel kunst. 

Oplev forestillingen fredag den 2. september klokken 19-20.15, ved Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund og lørdag den 3. september klokken 15.30-16.45 i Musikhuset, Esbjerg 

 

Alle arrangementer i artiklen er gratis, og du kan se de andre arrangementer i programmet.