TV der bevæger dig

Vækstforum: Vigtigt at hylde eksportsucceser

Mere end 1 ud af 4 danske jobs i fremstillingsindustrien ligger i Region Syddanmark. Derfor håber formanden Syddansk Vækstforum Carl Holst (V), at Danmarks Eksport Kanon vil inspirere flere iværksættere.

04:13

Formanden for Syddansk Vækstforum, Carl Holst (V).

1 af 2

Danmarks største erhvervsbedrifter skal hyldes med en eksportkanon, og det glæder formanden for Syddansk Vækstforum Carl Holst (V). For opmærksomhed omkring eksportvirksomhederne er vigtigt for Syd- og Sønderjylland.

Næsten 86.000 personer i Region Syddanmark er beskæftiget inden for fremstillingsindustrien, og det svarer til mere en 1 ud af 4 jobs i hele landet.

Det betyder, at regionen mere end noget andet sted i landet af afhængig af eksportsucceser.

- Vi kan bruge en eksportkanon til at inspirere iværksættere og gøre dem opmærksom på de kompetencer, der er vigtige for at klare sig på de store markeder, siger Carl Holst til TV SYD.

Trods den høje andel af fremstillingsvirksomheder i vores område er det lige nu Københavnske virksomheder, der fylder mest på listen over nominerede virksomheder.

Det kan du ændre på ved at nominere syd- og sønderjyske virksomheder. Alle der nominerer en virksomhed deltager i lodtrækningen om en rejse for to til Kina.

Deltag i konkurrencen her

Blot fire virksomheder er foreløbig nomineret fra vores område, men der kan nomineres frem til 10. juni. Se de lokale virksomheder, der allerede er blevet nomineret nedenfor.

Se mere i TV SYD Nyheder kl. 19.30

Nominerede virksomheder fra Syd- og Sønderjylland:

  • Colourbox ApS
  • Abena
  • Viking Life-saving Equipment
  • Lego