TV der bevæger dig

Værkstedschef: EU-regel sætter folks liv på spil

Det er løgn! De sætter folks liv på spil. Sådan kommenterer værkstedschef Bendt Friis Simonsen, Vejle, EU-reglen om, at baglyset på nye biler ikke må tænde sammen med kørelyset.

07:59

Værkstedschef Bendt Friis Simonsen: Ny EU-regel er livsfarlig. (Foto: Claes Adel, TV SYD)

1 af 2

02:06 Luk video

TV SYD sætter fokus på de mørklagte biler på vintermørke veje. Siden januar 2011 har alle nye biler ? produceret i EU ? skullet have monteret kørelys, som tænder samtidig med bilen. Men kun på forlygterne.

Reglen om kørelys skal styrke trafiksikkerheden. Men resultatet er præcis det modsatte! Bilisterne glemmer nemlig, at de ikke har lys i baglygterne.

- Hvis der kommer en kø, og man holder stille og har sluppet foden fra bremsepedalen, så er bilen sort, siger Bendt Friis Simonsen til TV SYD. Og så kan man tænke sig til følgerne af det.

Hos bilforhandlerne oplever de mange frustationer, når køberne hører om EU-reglen og dens konsekvenser.

- Vi får de første skældud ? for det er jo selvfølgelig vores skyld. Vi er da altid glade for mer-salg, men hvis det er på bekostning af folks liv, så er vi ikke glade ved det. Problemet kan løses med en lille boks, som eftermonteres. Det koster et par tusinde kroner.

- Eller folk kan vende tilbage til dengang, der var noget, som hed lygtetændingstider. Hvis de vænner sig til altid at tænde lyset, så er bilen ikke mørklagt. Og moderne biler sikrer, at man ikke glemmer at slukke lyset igen, når motoren slukkes, siger Bendt Friis Simonsen til TV SYD.

På hans arbejdsplads, Autohuset Vestergaard i Vejle, kommer cirka hver fjerde bilkøber tilbage for at få eftermonteret baglyset.

-Flere er det heller ikke, siger værkstedschefen.

Og reglen skal laves om. Gerne, så den var væk på mandag, noterer han.

Hør Bendt Friis Simonsen om den livsfarlige EU-regel (Varighed: 2:06)

Mere vejr