Vagtlæger i Region Syddanmark har ingen håndbog

Vagtlægerne i Region Syddanmark har ikke en håndbog, som deres kolleger i andre regioner. En håndbog, der kunne have gjort en forskel i sagen om Regina Holmegaard, som døde af en blodprop, skriver Fyens Stifttidende.

Den 36-årig kvinde ringede til vagtlæge-nummeret i Region Syddanmark, da hun havde trykken for brystet og problemer med vejrtrækningen. Men lægen spurgte ikke ind til hendes symptomer, og kvinden blev opfordret til at tage to panodiler.

En time efter opkaldet døde Regina Holmegaard .

I Region Midtjylland, hvor bl.a. Horsens hører under, har vagtlægerne en håndbog, der kan hjælpe med at få stillet den rette diagnose. Det er med til at eliminere fejl, siger den ansvarlige for håndbogen til TV2.

Sundhedsstyrelsens vejledning, som bruges i håndbogen, bygger på flere tilfælde, hvor patienters symptomer på hjerteanfald ikke er blevet opdaget af læger, så patienten kort efter har fået hjertestop.

Den tragiske sag betyder, at Region Syddanmark nu vil se på mulighederne for at indføre en håndbog med vejledning til vagtlægerne. Det siger formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, til TV 2.

Men samtidig understreger han også, at i en situation som Regina Holmegaards, så er det vigtigt, at vagtlægerne omdirigerer til 112.

- Der blev jo sagt her, at man havde ondt i brystet. Så hellere ringe en gang for meget til 112 end en gang for lidt.

Patientombuddet skal nu vurdere, om den pågældende vagtlæge skal have en advarsel eller anden sanktion.

Artikel fra Fyens.dk