Varmfront presser på i første forårsuge

En varmfront presser sig på i løbet af ugen, som både har regnfulde og solskinsrige dage.

Den første forårsuge begynder med mildt vejr, og de kommende dage byder på både regnvejr og solskin. Men der kommer også perioder med drilsk tåge, viser prognoserne fra DMI.

- Det bliver en noget ustadig uge med rimelige temperaturer, siger vagtchef Steen Rasmussen.

Ugen begynder med en ganske pæn dag, hvor der kommer sol langt de fleste steder i landet.

Varmfront

Vejret holder tørt, og temperaturerne ligger på mellem fem og 10 grader - muligvis lidt højere i Sønderjylland, lyder det. I løbet af natten til tirsdag aftager vinden dog, og det betyder lavere temperaturer.

- Der kan komme let nattefrost nogle steder - især i Jylland, siger Steen Rasmussen.

Tirsdag begynder med dis og tåge, og DMI tvivler på, at danskerne får solen at se.

- Det bliver mest skyet, og så kommer der lidt regn i løbet af dagen sydfra. Men det bliver nok ikke de store mængder, siger vagtchefen.

Onsdag klarer det op, og dagens vejr byder stort set på en gentagelse af mandagens - der er gode chancer for sol, og der kommer let frost om natten.

Resten af ugen er vejrprognoserne mere usikre, lyder det. Torsdag presser en varmfront sig på fra sydvest, og hvis varmen får skubbet den køligere luft væk, ser det ud til at blive en forårsagtig afslutning på ugen.

- Vi kan håbe på, at varmen sydfra vinder. I så fald kan vi godt komme op over 12 grader i weekenden, fortæller Steen Rasmussen.

Regnvejr

De foreløbige prognoser viser regnvejr fredag og lørdag, mens der er større chance for lidt sol om søndagen.