Varsler fyringer i Regionshuset

Region Syddanmark varsler fyringer i Regionshuset i Vejle, når der næste år skal effektiviseres for 30 mio. kr. Medarbejderne blev orienteret fredag.

Forretningsudvalget har fået pålagt at effektivisere driften af regionens administrative hovedsæde. Bl.a. skal der specifikt spares udgifter på it-området for 20 mio. kr.

- Spareplanen kommer til at betyde fyringer, men jeg lover, at direktionen vil have fokus på medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø i processen, siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen.

Buidget overskredet

It-afdelingen har overskredet sit budget - og straffes med de mest markante besparelser, som skal være gennemført inden årsskiftet. Besparelserne på it-kontoen skal hentes med halvdelen, 10 mio. kr. , på løn og den andel halvdel på andre områder.

Overskud i 2010

Region Syddanmark havde et lille overskud i 2010. 

- Alligevel vil vores økonomi i de kommende år komme under kraftigt pres. Regionsrådspolitikerne er optaget af, at vi fastholder vores sunde økonomi, og at vi derfor konfronterer de økonomiske udfordringer nu. På den måde undgår vi drastiske nedskæringer senere, siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen.

To procent af samlet budget

Regionshuset i Vejle har et budget på 540 mio. kr. Heraf 301 mio. kr. til løn.

I forhold til hele regionens budget udgør administratioen i Vejle kun to procent. Region Syddanmark beskæftiger 25.000 medarbejdere og koste 24,3 mio. at drive.