TV der bevæger dig

Venstre-borgmestre advarer Løkke

Et smalt energi-forlig uden Venstre er en dum ide, siger seks Venstre-borgmestre på vestkysten. Det fører til tab af arbejdspladser og skaber usikkerhed om energi-industriens fremtid.

02:31

Vindmøller på Horns Rev - Der skal være flere endnu.

1 af 2

De seks borgmestre er Laurids Rudebeck, Tønder, Johnny Søttrup, Esbjerg, og Gylling Haahr, Varde, Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern, Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande og Lars Krarup fra Herning.

De vil have deres egen partiformand Lars Løkke Rasmussen til at ændre kurs, og ikke acceptere et smalt energiforlig på tre milliarder kroner.

Støt regeringen

De seks borgmestre har sendt et brev til Lars Løke, hvori de advarer mod kortsigtede løsninger. De vil have klarhed over energi-politikken ud over indeværende valg-periode, og det skal være en ambitiøs politik, som giver Danmark en god placering i den udvikling, der er i gang i Europa.

Udbygningen af vindmølle-parker i Nordsøen vil skabe langt over 100.000 nye arbejdspladser, og en stor del af disse jobs bør lande i Danmark.

De seks borgmestre skriver i brevet til den forhenværende statsminister, at Venstre bør støtte den nuværende regerings målsætning for udnyttelse af vinden på havet - og også for en ekstra hav-vindmøllepark, der bør ligge ved Vestkysten.

Mest sete på tvsyd.dk