TV der bevæger dig

Venstre vil gøre det billigere at låne til et sommerhus

Det skal være billigere for danskerne at låne penge til et sommerhus, forslår Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

Foto: Andreas Als, TV SYD

1 af 4

Danskerne skal kunne låne billigere til sommerhuse, foreslår Venstre.

Forslaget går på, at danskerne skal kunne få 70 eller 80 procent i realkreditlån, når man køber et sommer- eller fritidshus. hvor den nuværende grænse på realkreditfinansiering er på 60 procent.

– Det vil betyde, at flere danskere kan få realiseret drømmen om at købe et sommerhus og gøre noget for turismen, der higer efter flere sommerhuse til udlejning, siger Torsten Schack Pedersen (V) til TV SYD.

Flere af de blå partier støtter forslaget, men Socialdemokratierne er langt fra ligeså begejstrede for forslaget som deres blå kollegaer. Christian Rabjerg Madsen, der er medlem af udvalget for landdistrikter og øer, er skeptisk for forslaget.

- Lempeligere låneregler kan meget nemt blot  give dyrere sommerhuse, og så er vi jo lige vidt. Desuden kan stigende priser på sommerhuse give bobler på markedet, og det kan få meget alvorlige konsekvenser og betyde usikkerhed for dansk økonomi. I værste fald kan usikkerhed betyde højere renter og dermed dyrere lån for alle danske boligejere, siger Christian Rabjerg Madsen (S) til TV SYD.

Antallet af fritidshuse til salg i Region Syddanmark er ifølge boligsiden Boliga stigende. Lige nu er der over 2.600 fritidshuse til salg i Region Syddanmark, mens der er omkring 200 fritidsgrunde til salg.

Mest sete på tvsyd.dk