Venstre vil skærpe grænse-kontrol

Vi skal have standset det stigende antal østeuropæiske kriminelle, der krydser den dansk-tyske grænse, siger Venstre-folk.

Mandag den 21. februar besøger Eva Kjer Hansen og Venstres retsordfører, Kim Andersen, Syd- og Sønderjyllands grænsepoliti for at høre  om politiets aktuelle udfordringer.

Selvom Syd- og Sønderjyllands Politi har forstærket indsatsen mod østeuropæiske kriminelle, så er de store udfordringer for grænse-kontrollen ikke løst.

Nationalt problem

- Hovedproblemet er, at der mangler et betydeligt antal betjente til at varetage den tunge opgave, som det øgede pres på vores grænser giver. Det er ikke blot et lokalt, men i høj grad også et nationalt problem, siger Eva Kjer Hansen.

Under besøget skal Eva Kjer Hansen og Kim Andersen høre om håndteringen af afdelingens udfordringer bl.a. indenfor rekruttering, og bagefter skal politikerne observere politiets arbejde ved et kontrolsted på motorvejen.
 
- Vi skal sætte fokus på en stærk og målrettet grænsekontrol, så vi forhindrer, at østeuropæiske kriminelle får frit spil inden for Danmarks grænser. Vi skal se på, hvilke ressourcer politiet har brug for, så vi sætter ind de helt rigtige steder både mht. rekruttering og materiel. Grænsekontrollen er et område, som vi ikke kan tage let på, siger Kim Andersen.