TV der bevæger dig

Verdenshold springer ikke for sjov

Fredag springer DGIs Verdenshold over heste og på trampoliner i Forum Horsens. De 28 gymnaster er i gang med deres Danmarksturne, og de er ikke kun smuttet i deres strammeste og meste farverige lycradragt for sjov.

04:00

DGIs Verdenshold springer ikke kun for sjov.

1 af 2

11 danske byer, der i blandt Horsens, skal være værter for DGI's Verdenshold inden de tager jorden rundt. Overskuddet fra opvisningerne går til holdets arbejde med at inspirere børn og unge over hele verden til en sund og aktiv livsstil.

De fleste danskere kender DGI's Verdenshold for deres imponerende shows. Internationalt er holdet især anerkendt for deres arbejde med at inspirere børn og unge til et sundere liv. Overskuddet fra holdets danske takeoff turne i september går til at støtte det arbejde.

- Vi hører altid fra de steder, holdet har besøgt, at gymnasterne gør en forskel, når de rejser rundt. På deres workshops viser de, at en aktiv og sund livsstil er for alle. De giver overvægtige eller handicappede børn lyst til at bevæge sig, og de inspirerer børn fra de fattige slumområder i Afrika. De viser, at gymnastik er både leg, fordybelse, fysisk aktivitet og den sublime præstation, siger Johannes Bjerre, der er general manager for DGI's Verdenshold.

DGI's Verdenshold laver i gennemsnit 160 workshops og 125 shows på deres verdensturne. Deres workshops afholdes for alle niveauer og for mange forskellige samfundslag.

- Vi vil gerne gøre danskerne mere opmærksomme på det store arbejde, som DGI's Verdenshold gør for børn og unge både i Danmark og ude i Verden. Det er noget, som holdet bruger enormt meget tid på, og det er meget givende for gymnasterne, siger Johannes Bjerre.

Efter den danske takeoff turne i september rejser DGI's 10. Verdenshold på en omfattende verdensturne, før de afslutter i Danmark i 2015. Holdet skal blandt andet besøge Tyskland, Sydkorea, Taiwan, Japan, Indonesien, Singapore, Malaysia, Costa Rica, Uruguay, Argentina, Chile og USA.

Mere kultur