TV der bevæger dig

Vermund stiller op til folketingsvalg i Sydjylland

Den ny spidskandidat for Nye Borgerlige i Storkreds Sydjylland bliver partiets formand, Pernille Vermund.

Nye Borgerliges formand Pernille Vermund bliver partiets spidskandidat i Storkreds Sydjylland. Foto: Michael Drost-Hansen, Scanpix

Selvom Pernille Vermund er opvokset og bor i Nordsjælland, så stiller hun alligevel op til Folketinget i Sydjylland. 

Læs også Stort sikkerhedstjek hos Nye Borgerlige i Vejle

- Det ville have været fedest, hvis jeg var sønderjyde, og det bliver et stort ansvar som udefrakommende at skulle repræsentere Sydjylland i Folketinget, siger Pernille Vermund.

Det ville have været fedest, hvis jeg var sønderjyde, og det bliver et stort ansvar som udefrakommende at skulle repræsentere Sydjylland i Folketinget.

Pernille Vermund, formand, Nye Borgerlige 

Nye Borgerlige er i gang med at udpege spidskandidater i hele landet, og det vil formentligt være klar inden sommer.

Men allerede nu ligger det fast, at formanden for partiet, Pernille Vermund, bliver partiets spidskandidat i Storkreds Sydjylland ved det kommende folketingsvalg.

- Jeg elsker alle egne af Danmark og føler mig altid hjemme blandt danskerne, hvor jeg kan mærke det danske værdifællesskab, men Syd- og Sønderjylland giver med sin særlige historie danskheden et ekstra lag, så jeg glæder mig rigtig meget til at lære mine vælgere bedre at kende, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige blev stiftet i oktober 2015 og blev året efter opstillingsberettiget til Folketinget. Partiet har i dag omkring 4.000 medlemmer og 68 lokalforeninger spredt over hele landet.

Læs også Nye Borgerlige løb panden mod valgmuren

Læs også Nye Borgerlige: Vi skal vide, hvad det her cirkus har kostet