TV der bevæger dig

Vi slap for skybrud

Det er usandsynligt, at regnvejret ender i skybrud, lyder seneste melding fra Danmarks Meteorologiske Institut

02:54

Foto: Taras Yakovyn

1 af 2

Lige nu siler regnen ned over store dele af Danmark, men det ender sandsynligvis ikke i skybrud i løbet af aftenen, som det ellers har været varslet fra flere sider.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) mandag eftermiddag.

- Det bliver ikke så slemt, som det så ud til tidligere. Det værste ser ud til at være overstået, siger Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Sent søndag aften varslede DMI, at en kraftig regn kunne ramme Danmark i løbet af mandagen - nogle steder helt op til 35 millimeter over seks timer.

Og dagen igennem har himlen da også åbnet sig flere steder i landet. I Sønderjylland er der for eksempel faldet omkring 17 millimeter regn på få timer, og også Østjylland har været ramt af et kraftigt regnskyl.

- Men det har passeret hurtigere, end vi havde regnet med, siger Thyge Rasmussen.

Regnen fortsætter

Det betyder dog ikke, at det er tid til at pakke paraplyen væk igen, for regnen fortsætter med at falde blidt over det meste af landet de næste mange timer, varsler DMI.

Og særligt bornholmerne kan, som det ser ud lige nu, forvente en ret kraftig skylle hen på aftenen.

- Generelt er det svært at se med sikkerhed, om der opstår mere rundt omkring i landet. Men i så fald bliver det primært i de sydøstlige egne. Bornholm får en del regn fra klokken 20 og et par timer frem, siger Thyge Rasmussen.

Men de kraftige skybrudslignende tilstande ser det altså ud til, at danskerne slipper for. Definitionen på et skybrud er, at der skal falde mindst 15 millimeter på 30 minutter.

Sidst, Danmark blev ramt et virkelig slemt skybrud, var 2. juli sidste år, hvor særligt København og Sjælland blev hårdt ramt.

Skybruddet gav massive oversvømmelser, store trafikale problemer, og mange bygninger blev skadet.

Mere vejr