Video-fælder skal afsløre mårhunde

150 kameraer langs den dansk-tyske grænse skal afsløre om de uønskede mårhunde trænger ind i landet.

I næste uge kommer en svensk ekspertgruppe til Syd- og Sønderjylland for at hjælpe Naturstyrelsen med at placere de 150 såkaldte vildtkameraer langs  grænsen, skriver JydskeVestkysten fredag.

Sindrigt netværk

De mange kameraer skal afsløre, hvor den voksende bestand af mårhunde kommer ind i landet og skal opstilles i et sindrigt netværk, der kaldes for Early Warning System.

Metoden er godt gennemprøvet i Sverige og Finland, hvor bestanden af mårhunde er blevet bekæmpet gennem mange år.

Video-fælder

Videofælderne er et led i den nationale indsatsplan mod mårhund, som blev endelig godkendt den 22. december. Og netværket af kameraer kan blandt andet bruges til at beregne, hvor mange mårhunde, der er i et område.

- Vi håber, at vi efter det svenske besøg kan begynde at sætte kameraerne op i løbet af nogle uger. Men det er et stort arbejde, siger Klaus Sloth, vildtkonsulent hos Naturstyrelsen i Sønderjylland.

Rigtige fælder

De mange optagelser, som kameraerne vil give, skal ses igennem jævnligt, så myndighederne kan sætte en aktion med fælder eller anden jagt i gang, hvis en mårhund opdages på billederne.

De svenske erfaringer er gode.

- Vældig gode. Vi har 150 kameraer mod grænsen til Finland, og det har gjort det muligt at kortlægge, præcist hvor mårhundene har revirer. Derefter har vi så kunnet gå ud og bekæmpe dem mere målrettet, siger Per-Arne Åhlen fra det svenske Jægerforbund til JydskeVestkysten.

Faldende bestand i Sverige

Bestanden af mårhund er faldende i Sverige. Bekæmpelsen kan være årsagen, men også de seneste ekstremt hårde vintre spiller ind, mener Per-Arne Åhlen.