Vinterberedskab testes i lunt efterårsvejr

Vejrudsigten byder på lunt efterårsvejr med temperaturer på mellem 15 og 17 grader, men alligevel går kommunerne nu i gang med at teste deres vinterberedskab.

Kolding Kommune sender saltspredere ud på de kommunale veje tirsdag og onsdag i næste uge.

Beredskabstesten skal sikre, at udkaldssystemet fungerer, så de rigtige personer og køretøjer kaldes ud. Det tekniske udstyr skal også afprøves, og nye chauffører skal lære deres ruter at kende.

Foreløbig har bilisterne ikke et akut behov for at få sat vinterdæk på bilen.

I den kommende uge bringer sydlige vinde varm luft med sig, og det kan give op til 17 graders varme midt på ugen.

- Fredag bliver en rigtig flot dag med masser af solskin og stort set skyfrit over hele landet. Vi starter ud med en lidt bister vind, i hvert fald i den østlige del, men vinden aftager i løbet af eftermiddagen, siger Mogens Rønnebæk, vagthavende ved DMI til Ritzau.

Regn i weekenden

Det gælder dog om at finde en krog med læ, hvis solen skal nydes. Vinden kommer fra nord og bringer lidt kold luft med sig. DMI forudser temperaturer omkring 10 grader fredag.

Men det fine vejr holder ikke ved.

Natten til lørdag bevæger skyer sig fra vestlig retning ind over Danmark, og vinden frisker lidt op fra sydøst. Skyer vil dække for solen det meste af lørdagen.

Lørdag aften og natten til søndag kommer weekendens første nedbør. Og dråberne falder frem til mindst søndag formiddag.

Omkring middagstid stopper regnen i de sydlige og sydvestlige dele, og opholdsvejret begynder at brede sig til andre områder. Derefter stiger temperaturen.