TV der bevæger dig

Virksomheder begynder at tro på fremtiden

De syddanske virksomheder har en spirende tro på bedre tider, men de er ikke helst så optimistiske som virksomhedslederne på Sjælland og i Nordjylland.

00:32

1 af 2

Det fremgår af en konjunkturmåling fra Dansk Erhverv, der repræsenterer en lang række brancheforeninger inden for områderne handel, oplevelse, velfærd, rådgivning, videnservice og transport.

42 procent af virksomhederne i Sydjylland og på Fyn venter stigende omsætning i de kommende 12 måneder. I København er der 61 procent. Kun 13 procent af virksomhederne i begge landsdele forventer faldende omsætning.

Den forsigtige optimisme om omsætningen omsætter sig ikke umiddelbart i nyansættelser, men virksomhederne regner med at kunne holde på de medarbejdere, de har.

Fastholder staben

65 procent vil i det kommende år fastholde medarbejderstaben, 22 procent vil ansætte flere, mens 13 procent vil afskedige.

Virksomhedernes investeringer hænger også i bremsen. 64 af de syddanske virksomhedere vil fastholde det nuværende niveau for investeringer. Hver fjerde vil øge dem, mens 11 procent vil skære ned.

Den spirende optimisme skal ses skal ses på baggrund af, at konkurser hærgede erhvervslivet fra 2008 til begyndelsen af 2010, og antallet af konkurser i Region Syddanmark var markant højere end landsgennemsnittet.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 505 af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder.