Voldsomt regnvejr rammer lørdag: Lad bilen stå

Hvis du kører i for højt vand, risikerer du at drukne din bil

Om det er en panik-reaktion eller et udslag af vovemod er ikke til at sige. Men alt for mange kører deres bil igennem vandmasserne, når et skybrud rammer. Og det skal de lade være med. Sådan lyder opfordringen fra værkstedsportalen Autobutler.

- Vi ser hvert år mange biler efter et skybrud som har taget vand ind. I mange tilfælde fordi bilen under kørsel har skubbet vandet foran sig og dermed skabt en bølge, der er suget ind i motoren. Det får motoren til at låse - og i de fleste tilfælde smadrer man relæer og anden elektronik i bilen", siger analysechef Jan Sturm fra Autobutler i en pressemeddelelse.

Han opfordrer til at man ikke forsøger at starte bilen hvis den er gået i stå i vand.

- Hvis din bil først er blevet oversvømmet må landets bilværksteder som regel skuffe de mange skybrudsramte. Det er dyrt og kan ikke betale sig at reparere en motor, der er blevet oversvømmet af vand", siger Jan Sturm fra Autobutler i en pressemeddelse.

Den advarsel er meget relevant for det syd- og sønderjyske område. I morgen mellem 04 og 14 bliver landsdelen ramt af et voldsomt uvejr, hvor DMI forventer mellem 35 og 50 millimeters nedbør på kort tid.

Du kan DMI's vejrvarsling på linket her.

 

Er bilen druknet - sådan gør du