TV der bevæger dig

Voldsomt regnvejr rammer lørdag: Lad bilen stå

Hvis du kører i for højt vand, risikerer du at drukne din bil

Om det er en panik-reaktion eller et udslag af vovemod er ikke til at sige. Men alt for mange kører deres bil igennem vandmasserne, når et skybrud rammer. Og det skal de lade være med. Sådan lyder opfordringen fra værkstedsportalen Autobutler.

- Vi ser hvert år mange biler efter et skybrud som har taget vand ind. I mange tilfælde fordi bilen under kørsel har skubbet vandet foran sig og dermed skabt en bølge, der er suget ind i motoren. Det får motoren til at låse - og i de fleste tilfælde smadrer man relæer og anden elektronik i bilen", siger analysechef Jan Sturm fra Autobutler i en pressemeddelelse.

Han opfordrer til at man ikke forsøger at starte bilen hvis den er gået i stå i vand.

- Hvis din bil først er blevet oversvømmet må landets bilværksteder som regel skuffe de mange skybrudsramte. Det er dyrt og kan ikke betale sig at reparere en motor, der er blevet oversvømmet af vand", siger Jan Sturm fra Autobutler i en pressemeddelse.

Den advarsel er meget relevant for det syd- og sønderjyske område. I morgen mellem 04 og 14 bliver landsdelen ramt af et voldsomt uvejr, hvor DMI forventer mellem 35 og 50 millimeters nedbør på kort tid.

Du kan DMI's vejrvarsling på linket her.

 

Er bilen druknet - sådan gør du

Vand skal blot nå op til midt på dækkene før skaden allerede kan være sket.
Hvis din bil er druknet i skybruddet eller har stået i dybt vand anbefaler autobutler.dk at du ikke prøver at starte motoren, da du i så fald risikerer at suge skidt og saltvand rundt i motoren. Du bør i stedet få den på værksted til et servicetjek.


Er der kun kommet vand i kabinen, bør bilen under alle omstændigheder sendes på værksted, da den ellers kan få skimmelsvamp. Det er en omfattende proces at tørre en bil hvor sæder og isolering skal afmonteres, og bilen stilles i en tørrehal i 24 timer.


Har din bil kørt på vejene under skybruddet bør du vaske undervognen i en vaskehal. Ellers risikerer du at saltvand og skidt fra skybruddet sætter sig fast i motor og ledningsnet.

Kilde: Autobutler

 

Mest sete på tvsyd.dk