Weekendvejr med det hele

Solen kommer til at titte frem mellem byger i weekenden, men vinden kan blive hård, og temperaturerne svinger kraftigt mellem nat og dag.

- I weekenden ser det egentlig ganske fint ud med lidt eller nogen sol over hele landet. Især i Jylland kan der i perioder komme enkelte byger over de østlige egne, men ellers bliver det både en lørdag og søndag med lidt eller nogen sol, siger DMI-meteorolog Tine Zeuthen til Ritzau.

Temperaturen kommer til at ligne fredagens med syv til 10 grader og en let til frisk sydlig og sydvestlig vind, men lørdag kan det blæse mere ved Vestkysten med op til hård vind.

- De fleste steder vil opleve tørvejr størstedelen af tiden og med nogen sol, så det bliver ganske okay. Man må lige have en paraply med i tasken, hvis der skulle komme en byge forbi, siger Tine Zeuthen.

Til gengæld er vi ikke sluppet for nattefrosten endnu. Temperaturerne vil være tæt på frysepunktet både natten til lørdag og natten til søndag. Natten til mandag bliver koldere endnu:

- Natten mellem søndag og mandag kommer vi under frysepunktet, og nogle steder ned til et par graders frost. Det samme gælder for nætterne i starten af ugen, så vi er altså ikke helt sluppet for nattefrosten, siger Tine Zeuthen.