TV der bevæger dig

Transporten mangler i nyt dansk-tysk samarbejde

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) tog torsdag imod repræsentanter fra både det danske og det tyske mindretal. De besøgte ministeren på Christiansborg for at høre om et styrket politisk samarbejde mellem Danmark og Tyskland.

Repræsentanter fra det danske og det tyske mindretal var torsdag på besøg i Skatteministeriet. Foto: Bue Bukh

Skatteminister Benny Engelbrecht har taget initiativ til et politisk samarbejde mellem Danmark og Tyskland. Fem danske ministerier skal arbejde sammen med tyske ministerier for at gøre grænseregionen mere attraktiv.

- Når fem ministerier arbejder sammen om at skabe en bedre dynamik og et bedre samarbejde med Tyskland, så er det selvfølgelig fordi, vi gerne vil have mere vækst og vi gerne vil have flere arbejdspladser, siger Benny Engelbrecht til TV SYD.

Fokus er blandt andet på pendling og nethandel over grænsen. Men i de mange fine planer mangler der ifølge flere af dagens gæster på Christiansborg noget: transportsektoren.

- Når de nu laver det her fantastiske initiativ, så synes jeg at trafikministeriet mangler, siger Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretal i Danmark, til TV SYD.

Og også oppositionen er utilfredse med, at transporten ikke er med i samarbejdet.

- Transportministeriet burde være med, for infrastruktur hen over grænsen er et af de steder, hvor vi virkelig har problemer og hvor vi også har behov for at koordinere bedre fremover, siger Elen Trane Nørby (V) til TV SYD.

Og også hendes oppositionskollega, Mette Bock (LA) mener, at transporten skulle have mere fokus.

- Det er helt afgørende for, at man kan binde Danmark og Tyskland sammen, og der er et stort potentiale, siger hun.

Men der er planer om at få Transportministeriet med. Det forsikrer, Benny Engelbrecht.

- Infrastruktur er en del af de ting, vi skal beskæftige os med, siger han til TV SYD.