15.000 ventes til danske årsmøder i Sydslesvig

De danske årsmøder i Sydslesvig fik fredag aften en våd begyndelse med masser af regn, men udsigterne til tørvejr og sol vil bringe besøgtallet op over 15.000, når søndagens møder er slut.

De danske årsmøder er årets festlige højdepunkt i det danske mindretal, når der i denne weekend festes over 40 steder i Sydslesvig.

Mødernes formål er at vise det omgivende samfund, at der stadig lever danske blandt tyske i Sydslesvig.

De danske årsmøder arrangeres af Sydslesvigsk Forening, sydslesvigernes store folkelige og kulturelle organisation, men alle andre danske organisationer i Sydslesvig inddrages også i folkefestens omfattende program.

Blandt talerne lørdag formiddag i Flensborg er kulturminister Mette Bock, (LA) . 

Blandt talerne lørdag formiddag i Flensborg er kulturminister Mette Bock, (LA), der her ses forrest sammen med Anke Spoorendonk.
Blandt talerne lørdag formiddag i Flensborg er kulturminister Mette Bock, (LA), der her ses forrest sammen med Anke Spoorendonk.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Traditionen tro sender statsministeren også en hilsen til deltagerne i årsmøderne syd for grænsen. Her skriver Lars Løkke Rasmussen, (V),  bl.a.:

quote

I har drevet det langt, for det er ikke hverdagskost i dagens Europa, at et nationalt mindretalsparti er med til at bære et regeringsansvar.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister, Venstre

- Årsmøderne er et bevis på, at et nationalt mindretal både kan bevare sine egne rødder og sit eget sprog og samtidig – og det er dét, der er det helt afgørende – være i god samklang med det tyske samfund, som det er en del af. I har drevet det langt, for det er ikke hverdagskost i dagens Europa, at et nationalt mindretalsparti er med til at bære et regeringsansvar. At det kan lade sig gøre på vores breddegrader understreger bare det enestående forhold, som er bygget op mellem mindretallet og flertallet i det dansk-tyske grænseland. Det vil jeg gerne udtrykke stor anerkendelse og respekt for, hedder det i statsministerens hilsen.