TV der bevæger dig

Advokat om Haarder-sag: Det er fordækt

Just Justesen, manden der klagede til Ombudsmanden over ansættelsen af Bertel Haarder, mener ikke, at sagen stopper nu.

- Jeg synes egentligt, det er synd for Bertel Haarder. Han har ikke fortjent dette, siger advokat Just Justesen. Foto: Privat

Bertel Haarder takker nu nej til jobbet som generalkonsul efter en klage til Ombudsmanden og massiv kritik i læserbreve.

- Set fra min synsvinkel er sagen ikke stoppet med Bertels nej. Som jeg ser det, var det processen, som var forkert siger Just Justesen, advokat. Det var Just Justesen, der klagede til Ombudsmanden over ansættelsen af Bertel

Det er i min verden det rene nonsens

Just Justesen

Ifølge ham er det helt forkert, hvis stillingen som generalkonsul bliver givet som en belønning for et stykke arbejde, i stedet bør stillingen slås offentligt op. 

Læs også Haarder trækker sig som generalkonsul: Jeg har tænkt meget over det

 

- Fremgangsmåden med offentlige stillinger som denne, der har skattebetalt løn og pension, skal foregå efter nogle regler. Altså med et offentligt opslag, så alle er lige stillet og lige for loven. Stillingen skal ikke tildeles nogen som en belønning for noget, siger Just.

Må ikke være partipolitisk

Lars Løkke har efter Bertel Haarders afslag sagt, at den tidligere generalkonsul Henrik Becker-Christensen ikke vil få stillingen tilbage, men at Lars Løkke foretrækker en ”politisk profil” til stillingen.

- Det er i min verden det rene nonsens. Konsulen skal ikke være politisk, siger Just Justesen og fortsætter:

- Det er fordækt. Hvis han ikke sagde det, ville han vedstå, at den gamle beslutning var forkert, så han kan næsten ikke sige andet, siger Just. 

Læs også Generalkonsul fjernet via pressen: Jeg har intet hørt

 

 

Mest sete på tvsyd.dk