CO2-protester breder sig til København

Det sydselsvigske borgerinitiativ tager til demonstration i København for at støtte protesterne mod et CO2-lager herhjemme.  

Demonstrationen i København finder sted i næste uge, når Folketinget har undergrunds-loven til første behandling. Der bliver tale om en march fra Rådhuspladsen til Christiansborg, hvor der bliver protesteret mod planer om et CO2-lager i Jammerbugten.

Mulige lagerpladser

Aktivisterne fra Sydslesvig er med, fordi der stadig er mulighed for, at den tyske forbundsdag giver tilladelse til at oprette et CO2-lager, der vil strække sig ind i Danmark.

Miljø-bevægelsen Greenpeace lækkede for nylig et kort, hvor de mulige lagerpladser er angivet. Kortet er udarbejdet af det tyske geologiske institut. Det udpeger 408 steder, og nogle af dem ligger umiddelbart syd for den dansk-tyske grænse.

100 millioner ton

Hvis der bliver etableret et undergrunds-lager i Sydslesvig, skal det rumme over 100 millioner ton CO2. I nærheden af Skovlund syd for grænsen skal der bygges en pumpestation, som skal sende CO2 ned i undergrunden.
 
Den tyske forbundsdag har udsat en afgørelse. Der er ikke politisk enighed. Politikere fra regeringspartierne CDU og FDP i Slesvig-Holsten har sagt, at de ikke vil tillade et lager i undergrunden, imod befolkningens vilje.