TV der bevæger dig

Dansk speditør anholdt i hash-aktion

En dansk speditør fra Flensborg mistænkes for at have forsynet København med hash for millioner. Tysk politi har anholdt speditøren og en chauffør ved en planlagt aktion på en motorvej syd for Flensborg.

En dansk speditør fra Flenborg mistænkes for at have forsynes København med hash for millioner. (Arkivfoto) Foto: Arkiv

Den danske speditør og en chauffør blev anholdt efter længere tids efterforskning, skriver Flensborg Avis. Ved aktionen blev beslaglagt et stort parti hash.

Anholdelsen fandt sted ved en razzia på en rasteplads syd for Flensborg.

Tysk politi og toldvæsen mener dermed at have fået skovlen under en lille gruppe danskere, som fra Flensborg har forsynet København med hash for adskillige millioner kroner.

Fik et tip

Politiet i Flensborg har siden april efter et tip holdt øje med en dansk speditør, som har sit eget fragtfirma i Flensborg. I weekenden fik politiet fra kilden oplyst, at der var en ny sending hash på vej med en lastbil fra Spanien, skriver Flensborg Avis.

Den pågældende lastbil blev af politi og toldere ledt ind på en motorvejsrasteplads, og så gik toldvæsenets hunde i gang med at gennemsøge lasten.

De fandt frem til 60 kilo hash, som var gemt i to kufferter.Der var to chauffører i bilen, og de blev straks anholdt. Begge er danskere og henholdsvis 53 og 54 år. Den ene blev senere løsladt, men er stadig sigtet i sagen.

Hash for 1,8 mio. kr.

Politiet gennemsøgte efter anholdelsen speditionsfirmaet og tre andre steder i Flensborg og Harrislev, og den 63-årige speditør blev også anholdt. Politiet fandt frem til flere oplysninger, som vil kunne bruges i den kommende retssag.

Det viste sig, at hashen skulle have været videre til København.

Værdien af den beslaglagte hash skønner politiet til at være mindst 250.000 euro (ca. 1,8 mio. danske kroner), og politiet mener, at den lille gruppe i de seneste måneder har fragtet hash for flere millioner euro fra Spanien til den danske hovedstad. Herfra er hashen så blevet fordelt i mindre mængder til videresalg.

Hvor er pengene?

Politiet arbejder nu videre med sagen og vil også gerne finde ud af, hvad der er sket med de mange penge, skriver Flensborg Avis.