Dansk-tyske foreninger lukker

Dansk-tyske foreninger lukker og slukker syd for grænsen på grund af manglende interesse til at videføre arbejdet i foreningerne.

Tre lukket

Formanden for det Dansk-Tyske selskab i Kiel, Anni Lander-Laszig, oplyser til dagbladet Der Nordschleswiger i Aabenraa, at hun har været nødt til at lukkke for dansk-tyske foreninger i Plön, Husum og Slesvig. 

Flere skal lukkes

Hun forventer, at der i de kommende år vil blive nedlagt flere dansk-tyske foreninger i Slesvig-Holsten.

- Det skyldes selvfølgelig, at unge mennesker ikke har interesse i at videreføre frivilligt bestyrelsesarbejde", siger formanden.

Formand: Glædeligt

Hun påpeger dog, at lukningerne ikke skal tages som et dårligt tegn.

- Tværtimod, er de også udtryk for at forholdet mellem dansk og tysk i de sidste år årtier har udviklet sig forbilledligt. Der er jo i dag ingen hindringer for at folk f. eks. i Kiel kan besøge Danmark, siger Lander-Laszig. Nu kender vi hinanden og stoler på hinanden. Det er jo kun glædeligt, understreger formanden.

Færre på ferie

Anni Lander-Laszig henviser til at en manglende interesse for Danmark også skyldes, at færre og færre tyskere bruger Danmark som deres foretrukne ferieland, som det var tilfældet tidligere.

Jubilæum

Ialt har de dansk-tyske foreninger i Slesvig-Holsten 600 medlemmer. Den største forening findes i Kiel, som netop i år kan fejre 40-års-jubilæum.