TV der bevæger dig

Enstemmig opbakning til Stephan Kleinschmidt som ny topchef

Et helt enigt byråd i Flensborg valgte torsdag Stephan Kleinschmidt som ny forvaltningschef.

Stephan Kleinschmidt fortsætter med sit politiske arbejde i byrådet i Sønderborg - og han ser store muligheder for at bruge sine erfaringer fra hjembyen i det nye job i Flensborg. Foto: TV SYD

Læs også Sønderborgs viceborgmester bliver rådmand i Flensborg

Samtlige seks politiske grupper i byrådet med overborgmester Simone Lange, (SPD) i spidsen støttede som ventet ansættelsen af Stephan Kleinschmidt, som chef for 2. afdeling på rådhuset i Flensborg. 

Den 1. maj overtager han afdeling 2, der bl. a. skal varetage projektkoordinering samt Flensborgs kommunikation og imagepleje.

Overborgmester Simone Lange hilste Stephan Kleinschmidt velkommen.

Jeg glæder mg til at komme i gang med at arbejde for byen Flensborg, og jeg vil gøre mit yderste for at leve op til den store tillid og forventning, der er til mig.

Stephan Kleinschmidt, forvaltningschef, Flensborg

 - Vi har stor tillid til Stephan Kleinschmidt. Jeg ser frem til vores samarbejde, sagde hun i sin velkomst efter valget.

Stephan Kleinschmidt er viceborgmester i Sønderborg, hvor han i byrådet repræsenterer Slesvigsk Parti - det tyske mindretals parti i Danmark. Han er også formand for kulturudvalget i Sønderborg Kommune.

Han fortsætter med sit politiske arbejde i byrådet i Sønderborg - og han ser store muligheder for at bruge sine erfaringer fra hjembyen i det nye job i Flensborg om forvaltningschef med direkte reference til overborgmester Simone Lange - det vil sige, at han som politisk chef får en rådmandslignende funktion.

- Jeg glæder mg til at komme i gang med at arbejde for byen Flensborg, og jeg vil gøre mit yderste for at leve op til den store tillid og forventning, der er til mig, sagde Stephan Kleinschmidt i sin tak for valget.

Sideløbende med det nye job fortsætter han med sit politiske arbejde i byrådet i Sønderborg. Stephan Kleinschmidt har hidtil arbejdet i Kiel som politisk rådgiver for statskancelliet i Slesvig-Holsten. 

Kort før jul meddelte Stephan Kleinschmidt, at han ikke længere ønskede at være folketingskandidat for Det Radikale Venstre i den sydjyske storkreds - og han har overfor TV SYD givet udtrylk for, at de danske landspolitiske ambitioner er stillet i bero, mens han han bestrider jobbet i Flensborg..