Fakta åbner ny butik syd for grænsen

Den danske discount-kæde Fakta, som ejes af Coop, er gået i gang med at bygge butik nummer tre syd for grænsen. Den ventes at åbne til foråret.

På ni måneder har de to Fakta-butikker, som åbnede i grænselandet i marts, haft en million ekspeditioner, og den største butik, i Harrislee, har en omsætning på et stort trecifret millionbeløb. Ligeså meget som en dansk Kvickly-butik, skriver Jyllands-Posten.

- I weekenden er vores parkeringsplads fyldt til bristepunktet, siger Ronny Glindemann, salgsdirektør for Fakta i Tyskland til Jyllands-Postens erhvervssektion. Det er en god indikator på vores succes.

Mange forbrugere i det sydlige Jylland har vænnet sig til at købe dagligvarer i Tyskland, hvor momsen kun er 7 procent mod 25 procent i Danmark. Samtidig slår Fakta på, at de sælger en lang række af danske dagligvarer.

- Hos os kan kunderne få leverpostej fra Stryhns, brød fra Kohberg og mælk fra Thiese Mejeri. Men priserne er tyske, siger Ronny Glindemann.

Fakta i Tyskland har ca. 2000 af de mest populære varer fra Coops sortiment. Det er færre varenumre end i de tyske butikker.

Artiklen fra Jyllands-Posten