Fakta bider sig fast i grænsehandlen

Discount-kæden Fakta, der i februar åbnede to butikker syd for grænsen, har fået tag i grænsehandlen og forventer inden årets udgang en omsætning, der nærmer sig 300 mio. kr. og et salg, der kan måle sig med de største Kvickly varehuse.

Discount-kæden Fakta har fået en forrygende start med at drive butik i grænselandet, skriver Jyllands-Posten.

Antallet af kunder har langt oversteget forventningerne, og de fleste køber stort ind. Hvis udviklingen fortsætter, vil omsætningen i Faktas butik i Harrislee få km syd for grænsen allerede i år komme på niveau med de største blandt samtlige 1.200 butikker i Coop Danmark.

Salget vil kunne måle sig med de største Kvickly varehuse, hvor omsætningen nærmer sig 300 mio. kr.

- Vi er meget tilfredse. Kunderne har taget godt imod vores koncept, og vi har et stort salg, både af dagligvarer og de traditionelle grænsevarer som sodavand, øl og vin, siger Ronny Glindemann, salgsdirektør i Fakta i Tyskland.

Den danske kæde åbnede i februar to butikker lige syd for grænsen, og inden årets udgang indvies yderligere en forretning. Formålet for Coop Danmark, der ejer butikkerne, er at få del i den stigende grænsehandel. Det er tilsyneladende lykkedes.

- Størstedelen af vores kunder er danskere, og en del af dem kommer langsvejs fra. Men vi har også mange forbrugere fra den sydlige del af Danmark, som benytter muligheden for at købe da dagligvarer, som de kender, men til tyske priser, siger Ronny Glindemann.

Fakta har større fokus på dagligvarer end de traditionelle grænsebutikker, hvor sodavand, øl, vin, slik og chokolade dominerer hylderne.