Flensburg-Handewitt er storleverandører til det danske VM-hold: I weekenden blev guldvinderne fejret

Sidste søndag spillede de finale for Danmark ved VM i håndbold i Sverige og vandt guld. Lørdag en lille uge senere var en håndfuld af de spillere tilbage i Flens-Arena - klar til kamp for den tyske storklub SG Flensburg-Handewitt.

Kevin Møller, Johan Hansen, Simon Hald, Mads Mensah Larsen, Emil Jakobsen og Lasse Møller. De har alle det til fælles, at de netop har vundet guld ved det nyligt overståede VM i håndbold, der fandt sted i Sverige og Polen. 

Men de har også det til fælles, at de til dagligt spiller i den nordtyske storklub, SG Flensburg-Handewitt. Lørdag blev de fejret hjemme i Flens-Arena i den første kamp siden hjemkomsten. En kamp i pokalturneringen mod Wetzlar.

- Jeg synes, vi har nogle af de bedste tilskuere her i verden, og at blive hyldet på den måde når man har vundet, det er altid dejligt. Det er specielt dejligt at være tilbage her i Flensburg, siger fløjspilleren Emil Jakobsen.

Målvogteren Kevin Møller, der oprindeligt er fra Tønder, er enig med sin holdkammerat.

- Man har aldrig ikke kunnet mærke støtten fra fansene her i hallen, og sådan har det altid været, og sådan vil det også altid være, når kommende spillere kommer hertil. Og det nyder man bare, så længe det varer, siger målvogteren, der har kælenavnet 'Der Kevin'.

Lars Christiansen er team manager i Flensburg-Handewitt.
Lars Christiansen er team manager i Flensburg-Handewitt.

Mange danskere

SG Flensburg-Handewitt har med seks spillere i truppen den største koloni af danske VM-guldvindere af alle klubber i Europa. Desuden er landsholdets målmandstræner, Michael Bruun, også Flensburg-Handewitts målmandstræner. 

Og for at det ikke skal være løgn, så har man også alsingen Aaron Mensing i truppen. Mensing var dog ikke med ved VM.

Men det med danskerne og SG Flensburg-Handewitt, fristes man til at sige, har været en kærlighedshistorie, der har varet for evigt. 

Og den største af dem alle sammen, han hedder Lars Christiansen. Han er i dag 'team manager' i klubben. Og det er ikke tilfældigt, at der er mange danskere på holdet.

- Det er jo en klar kalkulation fra vores side at have så mange danske landsholdsspillere, fordi vi ligger her, siger Lars Christiansen med henvisning til Flensburgs geografiske placering lige på den anden side af den dansk-tyske grænse.

Og så er man bare på godt, gammelt dansk tilfredse med at have verdensmestre i truppen, lyder det fra håndboldlegenden med rødder i Sønderborg.

- Man mærker tydeligt, at vi har spillere fra øverste hylde. Det er også derfor, ambitionerne i Flensburg er så store, siger Lars Christiansen.

Og hvis spillerne var lidt trætte ovenpå en måneds intens håndboldturnering i Malmö, Gdansk og Stockholm, så er de nok godt brugte i de her dage, for kampen mellem Flensburg-Handewitt og Wetzlar gik i overtid, men det lykkedes de hvidklædte succesvante håndboldstjerner fra Nordtyskland at vinde med 29-28.