TV der bevæger dig

Flere går til tandlægen i udlandet

Sygesikringen sender flere og flere penge til udenlandske tandlæger, som danske patienter bruger. Der er sket en voldsom stigning i antallet af danskere, som får lavet tandarbejde i Tyskland eller Polen.

Flere tager til tandlæge i Tyskland - eller Polen.

Danske tandlæger bør tage det som et vink med en vognstang, at mange kunder søger udenlands, lyder kritikken. Stadig flere danskere hører beskeden ?öppna munnen? eller ?öffnen Sie den Mund? eller sågar ?otwórz usta?, når de tager til tandlægen.

14 pct. stigning

Der er sket en voldsom stigning i omfanget af tandlægebehandlinger i udlandet i blandt andet Sverige, Tyskland og Polen. Det viser helt nye tal, som Kristeligt Dagblad har indhentet fra de danske regioner.

Der findes ikke nyere opgørelser over danskernes tandlægebesøg i udlandet, men at det er stigende, kan blandt andet aflæses af omfanget af de tilskud til behandling i udlandet, som den offentlige sygesikring udbetaler.

Det er steget med knap en million kroner fra 2009 til 2010, så det sidste år landede på godt 7,7 millioner kroner - en stigning på 14 procent.

For 10 år siden udbetalte de daværende amter tilsammen kun omkring en million kroner i tilskud.

Vink med vognstang

Sine Jensen, sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, mener, at stigningen i tandlægerejser er ?et vink med en vognstang? til danske tandlæger:

- Tandlægerne bør tage til efterretning, at måske er der noget med sammenhængen mellem pris og kvalitet, som gør, at forbrugerne er parat til at tage et andet sted hen.

Mest sete på tvsyd.dk