Flere sydjyder flyver fra Hamborg

Sydjyderne vender tilbage til flyvemaskinerne. Både Billund Lufthavn og lufthavnen i Hamborg melder om flere danske passagerer. I Hamborg er tangeres rekorden fra før finanskrisen i 2008.

Sidste år rejste 220.000 danskere ud af den nordtyske lufthavn. Det Det oplyser Torben Tost, pressemedarbejder i Hamborgs Lufthavn, til Erhvervsavisen Syd- og Sønderjylland og lokalavisen.dk.

Han fortæller, at antallet af danske passagerer steg med 13 pct. i 2013.

- Det svarer til antallet af passagerer i 2008, som var året, hvor danskerne for alvor begyndte at benytte Hamburg som deres foretrukne lufthavn, siger han.

Det er mest sydjyder og fynboer, der taget til Hamborg for at komme længere ud i verden. Charterrejser udgør ca. en tredjedel af dansker-trafikken ud ad Hamborg.

Den nordtyske lufthavn konkurrerer dermed direkte med lufthavnen i Billund, men i nogen grad også med lufthavnene i Sønderborg, Esbjerg og Aarhus.

I årene efter 2008 har antallet af danske rejsende svinget mellem 165.000 og 195.000 årligt. Udsvingene skyldes ifølge Torben Tost ændrede priser og udbuddet af tilbud i Billund, skriver lokalavisen.dk.