Flygter fra Danmark: Afviste asylansøgere asyl-shopper i Tyskland

Hver dag forlader cirka otte afviste asylansøgere Danmark og tager illegalt over grænsen til Tyskland. Og måske er det endnu flere.

Flere og flere afviste asylansøgere fra Danmark - men også Norge og Sverige - 'flygter' til Tyskland for at se om de kan opnå asyl der.

Tysk Politi - her på Flensborg Banegård - standsede i årets første tre måneder 678 illegale flygtninge, der forsøgte at komme ind i Tyskland fra Danmark.
Tysk Politi - her på Flensborg Banegård - standsede i årets første tre måneder 678 illegale flygtninge, der forsøgte at komme ind i Tyskland fra Danmark.

Alene i årets første tre måneder tog Tysk Politi 678 illegale flygtninge, som forsøgte at komme ind i landet via den dansk tyske grænse.

De mange flygtninge er primært afviste asylansøgere fra Skandinavien, som venter på at blive sendt hjem til deres oprindelsesland. En beslutning som får dem på flugt igen, hvor de så forsøger at nå uopdaget ind i Tyskland eller et andet EU-land, hvor de så vil søge asyl. 

En stor gruppe af de flygtende asylansøgere bliver typisk opdaget i togene fra Danmark på banegården i Flensborg.

Tysk Politi bekræfter, at de stort set dagligt tager flygtninge med på politistationen, som er rejst illegalt ind i landet via den danske tyske grænse.

Dublinforordningen: Sådan er reglerne for at sende flygtninge retur

Når flygtninge bliver taget af politiet, vil de typisk blive sendt tilbage til det Schengen-land, hvor de først blev registreret, da de ankom til Europa, hvis altså det tyske politi kan dokumentere en registrering i et andet land.

Hvor mange afviste asylansøgere der 'flygter' fra Skandinavien og til Tyskland ved man reelt ikke, da ikke alle bliver opdaget på vej over grænsen, og først melder sig hos myndighederne, når de er langt nede i Tyskland.

Danmark har i modsætning til Tyskland indrejsekontrol på landegrænsen, men der sker ikke nogen kontrol af mennesker, der rejser ud af Danmark.

Hvad er Schengen