Flygtninge modtages i containere

Slesvig-Holsten modtager dobbelt så mange flygtninge som hele Danmark. Presset har betydet, at delstaten har lavet nye modtage-centre - i containere. TV SYD har besøgt Kiel, hvor sådan et center blev taget i brug i går.

Nye tal viser, at antallet af asylansøgere i Danmark faldt i august. Her ankom 1400 flygtninge til Danmark.

Men i Slesvig-Holsten modtog de 2800 i sidste måned, selv om befolkningstallet kun er det halve af Danmarks. Og hvis man tager tallene for alle otte måneder, så har vores sydlige nabo modtaget 12.100 asylansøgere, mens Danmark har modtaget 3000 færre.

Det giver stort pres på modtagecentrene. Det centrale center i Neumünster er så hårdt presset, at containerbyen i Kiel måtte tages i brug, selv om den ikke er helt færdig.

Senere skabes centre i bl.a. Flensborg, Lüneborg og Heide.

Flygtninge, som kommer til Tyskland, registreres af myndigheder, f.eks. politiet. I første omgang indkvarteres de i lejre eller bygningskomplekser, hvor der er sovepladser, kantine, et tøjlager, læger og politi til rådighed.

De mange flygtninge registreres og udspørges om årsagen til flugten. Her får de en opholdstilladelse, indtil deres sag er afgjort.

Efter tre måneders fordeles de rundt i de tyske delstater efter en vedtaget nøgle. Efter denne nøgle modtager Slesvig-Holsten 3,3 pct. af alle flygtninge i Tyskland.

Det forventes, at Slesvig-Holsten modtager 27.000 flygtninge i år. Det er dobbelt så mange, som Danmark modtog sidste år.