Folk sælger guldtænder mod kontanter

Finanskrisen får nu tyskere til at sælge deres guldtænder mod at få rede penge udbetalt. I Nibøl lige syd for den dansk-tyske grænse reklamerer en lokal ur-handler med, at han køber tandguld.

Hvis De har brug for kontanter, køber vi også Deres tandguld inklusive tænderne, står der på skiltet.

Ifølge butiksindehaver Niko Nissen har kunderne taget godt imod hans tilbud.

- Vi udbetaler 15 euro (eller cirka 115 kroner, red.) for et gram guld - uanset om det er et guldur eller egne guldtænder, man afleverer.

Normalt handler Niko Nissen kun med ure, optiske redskaber og høreapparater. Men i cirka et år har firmaet Niko Nissen tilbudt også at tage imod tandguld.

Krisen breder sig

Opkøbet af privat guld er et tegn på, at den økonomiske krise, der begyndte i finansverdenen, nu for alvor har nået de private hjem.

- Vi tilbyder servicen med kontantopkøb i kommission for selskabet s.e.t GmbH i Hildesheim, der køber smykker og guld fra private i hele Tyskland, fortæller medarbejdere hos Niko Nissen.

Guld med stempel bliver umiddelbart købt, mens guld- og sølvsmykker, hvis værdi er uklar, vurderes af en udlært guldsmed. Hvert kvartal kommer guldsmeden til Nibøl. Næste gang er den torsdag den 11. og fredag den 12. marts.