Forsvarsminister besøgte Flensborg: Kampvogne klar til ukrainerne i foråret

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen besøgte fredag Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) for at blive opdateret på arbejdet med at klargøre Leopard 1 kampvogne til Ukraine.

Med bred opbakning fra Folketinget har regeringen indgået et samarbejde med Tyskland og Nederlandene om at donere mindst 100 Leopard 1 kampvogne til Ukraine.

Fredag eftermiddag var fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, og statssekretær fra det tyske forsvarsministerium, Thomas Hitschler, på besøg hos Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) for at blive opdateret på arbejdet med at klargøre kampvognene. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget begejstret for at have besøgt FFG. Jeg var der for at se, at arbejdet med at klargøre Leopard 1 kampvogne til Ukraine skrider frem, så vi kan få dem afsted hurtigst muligt, siger Troels Lund Poulsen, der er valgt til folketinget i Hedensted, og fortsætter:

- Jeg er stolt over, at Danmark i samarbejde med andre lande støtter ukrainernes frihedskamp med en stor og vigtig donation, og vi håber fortsat på at kunne levere de første kampvogne til Ukraine i løbet af foråret.

Troels Lund Poulsen (V) har siddet i Folketinget i mere end 20 år.
Troels Lund Poulsen (V), der er valgt i Hedensted og har siddet i Folketinget i mere end 20 år, har midlertidigt overtaget posten som forsvarsminister efter partiets formand, Jakob Ellemann Jensen, der er sygemeldt med stress.
Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller, TV SYD

Forsvarsministeren besøgte firmaet FFG for at drøfte den igangværende renovering af Leopard 1 kampvogne som et led i den dansk-tysk-nederlandske donation af kampvogne til Ukraine.

Første kampvogne klar til foråret

Danmark lancerede projektet om at renovere et stort antal Leopard 1A5-kampvogne sammen med Nederlandene og Tyskland i begyndelsen af februar.

Første delmål i projektet er at kunne levere kampvogne til to bataljoner – svarende til cirka 80 kampvogne – så hurtigt som muligt. De første kampvogne ventes at være klar i løbet af foråret og vil blive brugt til at træne ukrainske styrker.


- Vores samarbejde om donation af et så stort antal Leopard 1 kampvogne går fint i spænd med andre landes levering af kampvogne til Ukraine, og det, vores fælles projekt, understreger vigtigheden af samarbejdet mellem nationer og industrien. Det er helt afgørende for den fortsatte støtte til Ukraine, siger Troels Lund Poulsen.

Ukraine vil som en del af projektet blive tilbudt uddannelse og træning i brugen af kampvognene, ligesom der vil medfølge reservedele og en ammunitionspakke.

Det fælles projekt er seneste eksempel på Danmarks samarbejde med andre lande om at adressere Ukraines militære behov. Projektet er åbent for, at flere lande kan tilslutte sig senere.