TV der bevæger dig

Grønt lys for kamp mod homofobi

Når trafiklys i Flensborgs midtby lyser enten rødt eller grønt, så er det ikke kun med et signal til fodgængere om at gå eller stå. For i stedet for de lysende mænd viser lyskurvene nu par af samme køn, for at sætte fokus på homofobi.

00:23

Flensborg bruger nu byens lyskurve til at signalere sin afstandtagen og modstand mod homofobi. Siden mandag viser lyskurve i gågaden nu par af samme køn.

Når trafiklys i Flensborg midtby lyser enten rødt eller grønt, så er det ikke kun med et signal til fodgængere om at gå eller stå. For i stedet for de lysende mænd viser lyskurverne nu par af samme køn, for at sætte fokus på homofobi. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

Flensborg bruger nu byens lyskurve til at signalere sin afstandtagen og modstand mod homofobi. Siden mandag viser lyskurve i gågaden nu par af samme køn.
Nu kan man både se to kvindelige og to mandlige par i de fire lyskurve i krydset mellem Storegade og Rådhusgade. 
– Vi er nødt til at afprøve, hvordan mangfoldighed virker i praksis. For vi ønsker som kommune at omgås alle borgere respektfuldt, siger Flensborgs overborgmester Simone Lange.
Onsdag var international dag mod homofobi og det blev i Flensborg også markeret med en regnbuefarvet demonstration med 150 deltagere ved byens rådhus.