TV der bevæger dig

Hamborg Lufthavn har dansk succes

Hamborg lufthavn er populær. Alene sidste år valgte 250.000 danskere at lette fra den nordtyske lufthavn, som mange i Syd- og Sønderjylland foretrækker frem for København, hvis man er villig til at køre længere end til Billund for at komme ud at flyve.

02:37

Sidste år valgte 250.000 danskere at lette fra den Hamborg Lufthavn.

1 af 2

De 250.000 danske rejsende er en stigning på 13,5 procent i forhold til 2013, viser tal fra Hamborg Lufthavn.

Ifølge en undersøgelse, FDM travel har foretaget, svarer hver anden, at de vil rejse fra en udenlandsk lufthavn, hvis der er penge at spare, mens bedre og flere flyafgange kan lokke hver fjerde til at rejse ud fra en lufthavn i udlandet.

Især danskere bosiddende i Region Syddanmark, der er fristet af at lette fra Hamborg. Mere end 62 procent af de adspurgte i regionen svarer, at de er villige til at flyve fra en udenlandsk lufthavn, hvis de til gengæld kan spare på noget på billetten. I region Midtjylland er det godt 55 procent. Mindst villige til at rejse fra en udenlandsk lufthavn er nordjyderne, hvor det kun er knapt fire ud af ti, der vil gøre turen.

- Det er ikke overraskende, at folk fra det sydlige Jylland ser mod Hamborg, når ferien planlægges. Afstanden er overkommelig, og derfor er Hamborg et oplagt alternativ til at flyve fra København, hvis man er villig til at køre længere end til Billund for at komme ud at flyve, siger adm. direktør i FDM travel Jan Lockhart til TV SYD.