Hus-priser skræmmer politiet væk

På øen Sild galloperer ejendomspriserne med en hast, som politiet slet ikke kan følge med i. Huslejerne stiger, og tvinger betjente over på fastlandet.

Flensborg Avis oplyser i dag, at Silds borgmester Petra Reiber, er ved at være bekymret for borgernes sikkerhed. Det ender med, at der ikke længer bor betjente på øen, og hvis der så sker noget alvorligt, skal folk vente på, at politiet tager med toget fra fastlandet for at komme frem til åstedet.

Flytter til fastlandet

Hus-priserne på Sild har i årevis været høje, og de stiger stadig, fordi rige tyskere fra fastlandet køber huse eler lejligheder for at bruge dem som ferie-boliger.

Efterhånden findes der ikke flere billige boliger på Sild. Offentligt ansatte som lærere og nu også betjente har ikke råd til huslejen. Folk flytter til Niebøl eller Klangsbøl, hvor huslejen er meget lavere.
 
Politiets folk har i årevis boet i et lejet hus i by-delen Kejtum, hvor de lejer sig ind i et hus, der ejes af delstatsregeringen i Kiel. Flensborg Avis skriver, at det er her, problemet melder sig. Delstatsregeringen fattes penge, og nu springer den på bolig-spekulanternes vogn. Huset i Kejtum er sat til salg til ern markedspris, der uundgåeligt fører til højere husleje.

Højeste pris

- Det er selvmodsigende, siger borgmester Petra Reiber til Flensborg Avis. På den ene side opfordrer delstatsregeringen os til at finde boliger, som er til at betale. På den anden side sælger delstaten sine ejendomme til den højst mulige pris.
 
Petra Reiber vil gå i forhandling med regeringen i Kiel. Hun siger, det må være muligt at nå til enighed om at skaffe boliger til en rimelig pris - og holde på dem i stedet for at sælge dem.