Kvinde anholdt for smugling af otte irakere til Tyskland

Natten til onsdag stoppede tysk politi en 46-årige dansk kvinde fem kilometer fra den danske grænse med otte irakere i bilen.

En 46-årig dansk kvinde blev klokken et natten til onsdag anholdt ved parkeringspladsen Handewitter Forst omkring fem kilometer syd for den dansk/tyske grænse. I kvindens Renault Scenic med danske nummerplader var der ud over kvinden en familie bestående af otte irakere. Det oplyser det tyske Bundespoliti i Flensborg i en pressemeddelelse.

Kvinden blev ført til politigården af politiet, da det viste sig, at den 46-årige kvinde ville bringe familien fra Danmark til Tyskland, og kvinden blev derfor sigtet for menneskesmugling. Kvindens tur over grænsen skete desuden uden et gyldigt kørekort, da kvinden allerede har fået inddraget sit kørekort. Det er kvinden også blevet sigtet for, oplyser politiet.

De smuglede irakere talte to forældre på henholdsvis 40 og 37 år samt seks børn i alderen 4 til 15 år. De ønskede alle at søge asyl i Tyskland, og de er derfor blevet overdraget til udlændingemyndighederne.