TV der bevæger dig

Mette Bock: Mindretallet ligger mit hjerte nært

Det danske mindretal har i årevis være administreret af Undervisningsministeriet, men ryger nu ind under Kulturministeriet - og en ny minister.

03:33

Som ny Kultur- og Kirkeminister overtager Mette Bock (LA) ansvaret for det danske mindretal, der fremover hører under Kulturministeriet.

Bertel Haarder (V) overdragede mandag kulturministeret til Mette Bock (LA). Foto: Pia Thordsen, TV SYD

1 af 2

Siden en ny regering blev dannet i mandags, er båndet mellem det danske mindretal syd for grænsen og Christiansborg blevet stærkere.

Bertel Haarder (V) blev i dag udnævnt som generalkonsul i Flensborg. Og da Mette Bock (LA) fik overdraget posten som Kultur- og Kirkeminister fra netop Bertel Haarder i mandags, var det ikke kun ansvaret for kultur og kirke, som hun overtog. For fremover vil det danske mindretal også høre under Kulturministeriet. I årtier har det ellers været administreret af Undervisningsministeriet.

Læs også Bertel Haarder skal være ny generalkonsul i Flensborg

- Det danske mindretal ligger mit hjerte meget nært. Det er et område, der har min store interesse og kærlighed, siger Mette Bock til TV SYD.

Det er Mette Bock selv der har bedt om at få det danske mindretal under sine vinger og flyttet ind under Kulturministeriet.

- Det er jo et vanvittigt spændende område af Danmark, men det er desværre ikke så mange, der er klar over, hvor spændende det egentlig er. Det er vigtigt, at vi får synliggjort over for hele Danmark, at der er noget at hente i den store interesse for dansk sprog og kultur, som der er hos det danske mindretal, siger Mette Bock.