TV der bevæger dig

Mindretals unge skældt ud

De unge i det danske mindretalsparti, SSV, får nu læst og påskrevet af Jens A. Christiansen, der er generalsekretær i Sydslesvigsk Forening. De unge har kritiseret, at Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard deltager i mindretallets årsmøder.

03:03

Jens A. Christiansen: - De unge mangler respekt for demokratiet.

1 af 2

Jens A. Christiansen mener, at de unge i mindretallet ikke har respekt for demokratiet, som det forstås i Norden og store dele af det danske mindretal.

- Det er helt hen i vejret, når unge SSV'er drager sammenligning mellem DF og det tyske NPD. Det tager SSF naturligvis klart afstand fra, skriver generalsekretæren i flere aviser.

Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) står for militante fremmedhadske holdninger.

Lige agtværdige

Pia Kjærsgaard taler ved et af årsmøderne lørdag.

Den tidligere formand for SSV's ungdomsafdeling, Lukas Lausen, har opfordret til at at blive væk fra mødet med Pia Kjærsgaard.

Mange unge i mindretallet opfatter Dansk Folkepartis holdninger til udlændinge så højre-ekstremistiske, at de ville være forbudt i Tyskland.

Sydslesvigs Forening er mindretallets kulturelle organisation, og den inviterer hvert år alle Folketingets medlemmer med til årsmøderne.

- Det er dansk demokratiopfattelse, at uanset politisk ståsted, så er alle folketingsmedlemmer lige. Og lige agtværdige. Om man så bryder sig om deres politik eller ej, fastslår Jens A. Christiansen.