Ministerpræsident blev myrdet

Slesvig-Holstens tidligere ministerpræsident Uwe Barschel blev myrdet af den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Oplysningerne står i en bog, som for flere år siden blev udgivet af en tidligere israelsk agent. Men først nu siger en ekspert, at det er bekrivelsen af et drab på Uwe Barschel.  

Den tidligere agent hedder Victor Ostrovsky. Han gengiver i bogen et forløb for en likvidering, som er så detaljeret og så tæt på politiets efterforskning, at en schweizisk gift-ekspert anser det for godtgjort, at Uwe Barschel blev myrdet.

Professionelt arbejde

Gift-eksperten, Hans Brandenberger, udtaler sig til den tyske avis Welt am Sonntag. Det har fået den tidligere leder af efterforskningen til at sige, at Barschel efter alt at dømme blev myrdet af en "professionel dræber-enhed".

Ifølge det tyske nyhedsbureau er den tidligere efterforskningsleder nu af den opfattelse, at de nye oplysninger skal efterprøves.

Uwe Barschel blev den 11. oktober 1987 fundet død på luksushotellet Beau Rivage i Geneve i Schweiz. Han lå død i badekarret. Politiet drog den konlusion, at Barschel formentlig tog sig eget liv, men der blev aldrig fundet noget afgørende bevis. Barschel tog en overdosis af psykopharmaca og sovemedicin, blev det oplyst.

Ikke overrasket

Victor Ostrovsky skriver ikke direkte, hvem der er likvideret. Han beskriver imidlertid et forløb for en likvidering, som stemmer forbavsende overens med de videnskabelige analyser i forbindelse med Barschels død.

Barschel blev øjensynlig forgiftet, fordi en del piller blev stukket op i hans endetarm. Ostrovsky har beskrevet, at det er en metode, der bliver brugt for at tilsløre et drab.
 
Welt am Sonntag har talt med Ostrovsky, som siger, at han ikke er overrasket over de nye oplysninger, "for jeg vidste jo, at sådan var det", bliver han citeret for at sige.
 
Ostrovsky tilføjer, at han står til rådighed for yderligere opklaringsarbejde på den betingelse, at han får lov til at blive afhørt i USA, hvor han nu befinder sig.

Våbenhandel

Uwe Barschel var medlem af det Kristeligt Demokratiske Parti CDU. Han blev afsløret i at lyve i en tv-udsendelse, hvor han gav vælgerne sit æresord, og det skulle være årsag til, at han tog sit eget liv.
       
Ifølge tyske medier vidste Barschel, at Israel i hemmelighed havde indgået en aftale om at købe våben i Tyskland. Det var ulovligt. Barschel skal have truet med at afsløre den hemmelige aftale, og derfor blev han likvideret af Mossad.